Promocija knjige i dokumentarnog filma „Zoja”

U subotu 29. februara 2020. u Kulturnoj stanici Svilara održana je promocija knjige i dokumentarnog filma „Zoja”. koju su zajedno napisale Ivana Krgović – mama čije je dete pomoću Zojinog zakona dobilo dijagnozu posle višegodišnjeg traganja – i Bojana Mirosavljević – Zojina mama. 

Nakon promocije knjige posetioci su imali prilike da pogledaju projekciju kratkog dokumentarnog filma „Zoja” autora Nenada Mikalačkog.

 

Pored autorki prisutnima su se obratili i dr Dušan Milisavljević, predlagač Zojinog zakona koji je jednoglasno usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srbije, recenzentkinja knjige, književnica Nataša Bundalo Mikić i novinarka Ljubica Petrović.

 

Svilara je bila premala za broj ljudi koji je došao da prisustvuje promociji, te je jedan deo posetilaca pratio direktan prenos na spoljnom zidu. Snažne emocije, zagrljaji, suze, poljupci, reči podrške krasile su ovo jedinstveno veče.

 

Izdavač knjige „Zoja” je udruženje „Život”, a knjiga se prodaje po principu „plati koliko želiš” i sav novac se usmerava udruženju za decu obolelu od retkih bolesti.

 

Knjigu možete poručiti na sajtu: >>> zoja.rs

Share this news